Een mooie mogelijkheid om te kunnen coachen is wandelcoaching. Deze vorm van coachen wordt steeds populairder! Zeker in deze tijd een goed alternatief voor 1 op 1 coaching, zodat we elkaar toch fysiek kunnen zien, op 1,5 meter volgens de richtlijnen RIVM.

Hoe gaat dit in zijn werk, je maakt een afspraak en daarin bepalen we op welke locatie we de wandeling gaan maken. Voordeel aan wandelen tijdens de coaching is dat het direct ontspanning geeft. Daardoor kom je meer uit het hoofd en ga je naar je gevoel, zo kom je sneller tot de kern.

We bespreken wat je bezig houdt en doordat je in beweging bent, bemerk je meteen dat dit ook werkelijk wat lucht zal geven, je beter in staat bent om er op een andere manier naar te gaan kijken. Dit geeft inzicht en we kijken welke mogelijkheden er zijn om datgene wat voor jou van belang is om te zetten naar verandering, zodat je meer rust en ruimte in je leven gaat krijgen.

Wandel coaching is iets voor jou, wanneer één of meerdere onderstaande zinnen van toepassing op jou is/zijn:

  • Ik zit vast in mijn denken, en kom er zelf niet uit.
  • Ik pieker veel, heb last van rusteloosheid en slaap slecht.
  • Werk kost me veel energie en ik ben bang burn-out te raken.
  • Ik sta voor een moeilijke keuze.
  • Ik wil een objectieve mening over een bepaald onderwerp.
  • Ik weet niet wat er precies is, maar ik zit niet lekker in mijn vel.

Onderwerpen tijdens wandel coaching

De onderwerpen die aan bod komen tijdens een wandelcoachsessie zijn zeer divers, maar hebben vaak te maken met werk, opleiding, relaties en/of gezondheid. Soms zijn dat de echte grote vragen zoals: wat moet ik met de rest van mijn leven gaan doen? En hoe pak ik dat dan aan, zo’n grote verandering? Maar het kan ook iets heel specifieks zijn, bijvoorbeeld als je vragen hebt over hoe je meer assertief kunt zijn, hoe je minder kunt piekeren, of wat je kunt doen om je grenzen aan te geven.

Ga jij de uitdaging met mij aan?  Ik ontmoet jou graag  op de volgende wandeling, zet alvast de eerste stap en maak een afspraak!

Lieve Groet, Monica

×

Hallo,

Heb je een vraag, stuur mij een Whatsapp bericht.

× Stuur mij een appje!