De Body Drum Release is een lichaamsgerichte methode waarvan je de positieve effecten al tijdens de eerste sessie merkt en waarbij je zelf niets hoeft te doen, je mag met je kleding aan op een stoel zitten en ervaren wat er gebeurd.

BodyDrumRelease* is een methode waarbij er afwisselend “getrommeld” wordt op de linker- en rechterhelft van jouw lichaam,terwijl jij je concentreert op een gedachte of emotie. Het effect hiervan is dat je in een diepe ontspanning raakt. De beide hersenhelften worden intens (bilateraal)** gestimuleerd. Door BodyDrumRelease ontstaat een verruimd bewustzijn. Je komt beter in contact met je gevoel, je intuïtie en creativiteit wordt geprikkeld.

*Release. Het woord Release heeft een aantal betekenissen: loslaten, bevrijden, vrijlaten en vrijgeven. Daarnaast betekent het ook ontspanner, afstand doen of ontheffen van iets.

**Bilateraal betekent tweezijdig of wederzijds bindend. Daarnaast is het een term uit de anatomie om aan te geven dat iets aanwezig is in twee lichaamsdelen.

Er wordt voornamelijk op de schouders getrommeld, maar soms ook op het hoofd, de rug, de armen, de handen, de benen of de voeten. Daardoor kun jij je problemen oplossen of een goede keuze maken. Je verwerkt stress en emoties en je komt meer in contact met je gevoel. Tijdens de behandeling ontstaat een diepe ontspanning, een krachtige verbinding tussen lichaam en geest en komt er een stroom van gedachten en beelden op gang die veel inzichten geeft. Soms komen er ook emoties boven die meestal onmiddellijk worden verwerkt. De afwisseling van het werken op mentaal, emotioneel en fysiek niveau is de grote kracht van BDR.

Voor de behandeling van 45 minuten of 1 uur hebben we een kort gesprek aan welk thema je wilt werken, zodat voor ons beiden helder is wat je doel is: Waar je inzicht in wil hebben of wat je wilt elimineren. Of dat je enkel een diepe ontspanning wilt ervaren. Vervolgens trommel ik in de sessie meerdere korte periodes op het lichaam, waarbij we tussen de periodes de voortgang bespreken.

Verwerking en stimulatie. Door het afwisselende trommelen gaan er heel veel zenuwprikkels over en weer tussen de beide hersenhelften, waardoor je bovengenoemde kan ervaren.

Na een tijdje trommelen kunnen nieuwe vaak krachtige besluiten en gevoelens van jou weer In getrommeld worden door jouw focus. Dit alles gaat steeds in overleg.

Verwerking van prikkels. Het effect van BDR is te vergelijken met de bilaterale activiteit van de REM-fase (Rapid Eye Movements) tijdens het dromen. Het meest opvallende verschijnsel van de REM-slaap is dat de ogen heel snel heen en weer bewegen. Dit hangt samen met de stimulatie van beide hersenhelften. De REM-slaap is voor iedereen nodig om de spanningen van het dagelijks leven te verwerken en een plekje te geven in de hersenen. Als we te weinig slapen en dromen, worden we erg gespannen. BDR bootst de REM-fase na: de cliënt is net als tijdens het dromen bezig met het verwerken en integreren van psychisch materiaal, doordat beide hersenhelften bilateraal worden gestimuleerd.

Kortom: Stress wordt losgelaten

  • Je raakt bevrijd van negatieve gedachten en remmingen
  • Onderdrukte emoties, diepe behoeftes en nieuwe inzichten worden vrijgegeven
  • Het werkt ontspannend
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen
  • Je ‘zakt meer in je lichaam’ waardoor jij je krachtiger voelt.
  • Je geest en lichaam worden via deze methode op krachtige wijze met elkaar verbonden.

Het werken op mentaal, emotioneel en fysiek niveau is de grote kracht van Body Drum Release.

Wil je meer weten? Maak een afspraak met me.

×

Hallo,

Heb je een vraag, stuur mij een Whatsapp bericht.

× Stuur mij een appje!